Over ons

Timmerwerkplaats Tibor is een samenwerking van de bedrijven van Els Klaver en Paul Dams. Els is opgeleid aan de meubelmakersvakschool, daarna heeft ze de kunstacademie gevolgd en les gegeven als docent meubelmaken en bouwkunde. Met aandacht voor vormgeving en ambachtelijk houtbewerken is zij sinds 2000 als zelfstandige werkzaam in de werkplaats van Paul.

Paul Dams is geboren en getogen in Amsterdam. Via de platbodemzeilerij heeft hij zich het scheepstimmervak eigengemaakt. Vanaf 1995 is hij als zelfstandig timmerman, op het entrepotdok, werkzaam. Sinds Els er vijf jaar later bijgekomen is hebben ze, beide als zelfstandige, bij diverse projecten en verbouwingen samengewerkt.

De combinatie van scheepstimmerman en meubelmaker werkt bij hen geweldig goed. Naast scheepstimmerwerk heeft Paul zich ook bekwaamd in scheepstuigage. Oude technieken als bindselen, splitsen en het bekleden van staaldraad zijn daarbij weer nieuw leven ingeblazen.

De vruchtbare samenwerking tussen scheepstimmerman en meubelmaker heeft inmiddels een scala aan projecten van grote diversiteit opgeleverd.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op